Završena prva faza uređenja Dolca, Bandić nezadovoljan čistoćom grada

Završena prva faza uređenja Dolca, Bandić nezadovoljan čistoćom grada

„Ovo je prva faza uređenja Dolca, vanjska fasada. Od druge i treće faze uređenja nismo odustali. Spustit ćemo Dolac na -4 etažu na kojoj će biti parkiralište“, naveo je gradonačelnik

Nakon što je zbog radova privremeno preseljena na Trg bana Josipa Jelačića zagrebačka tržnica vraćena je na Dolac. Obnovljena je gornja ploha, čija cijena saniranja iznosi oko 350 tisuća kuna, a gradonačelnik Milan Bandić danas je otvorio novouređenu tržnicu.

„Ovo je prva faza uređenja Dolca, vanjska fasada. Od druge i treće faze uređenja nismo odustali. Spustit ćemo Dolac na -4 etažu na kojoj će biti parkiralište i bit će to početak uređenja središnje tržnice i trga europske metropole”, rekao je Bandić te dodao da bi do kraja sljedeće godine trebala završiti prostorna i planska dokumentacija, a 2017. započeti s uređenjem.

Bandić je objasnio kako je ovo bila samo početna faza uređenja. „To je šminkanje. To je kao kad se cura ide udavati pa je nije Bog obdario nekom vrijednošću, ali hoće ostaviti dojam uredne dame, a ima i takvih. To je samo ona vanjska fasada – namaže se, a baš unutra nije najbolje. Ali prođe, APP”, kazao je Bandić.

Kako je objasnio direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić na površini od 4000 m2 stavljen je novi asfaltni sloj. „Većina radova je obavljena ručno, jer nismo mogli raditi s teškom mehanizacijom i strojevima“.

Gradonačelnik je ovom prilikom iskazao i svoje nezadovoljstvo u vezi čistoće grada.

„Ja ću vam svako jutro u pet sati pokazati kako se čisti grad. Grad je zmazan, gdje je netko iz Čistoće? Nema nikog, valjda su na godišnjem. Grad je zmazan”, izjavio je Bandić. Rekao je da će oprati jednu ulicu u 5 ujutro kako bi im pokazao kako se to radi. “To je sramota. Grad će blistati do 6 ujutro. Mora se polizati uži dio grada”, kazao je gradonačelnik. (zagreb.hr/I.C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni