Završena prva etapa sanacije Mosta mladosti

Završena prva etapa sanacije Mosta mladosti

Nakon završenih radova sanacije na gornjem ustroju dionica Mosta mladosti u smjeru juga prema Sarajevskoj ulici od danas je puštena u promet za sva vozila.

Riječ je o prvoj etapi sanacije mosta. U sklopu radova zamijenjen je asfaltni zastor, i hidroizolacija kolnika. Izvedena je sanacija rasponske konstrukcija gornjeg ustroja, sanacija revizionih staza, vijenaca cestovnih objekata. Postavljena je i nova pješačke ograda i nove zaštitne odbojne ograde, priopćeno je iz Gradskog ureda za prostorno uređenje (…) i promet.

U tijeku su radovi druge etape koji obuhvaćaju sanaciju silazne rampe zapadnog kraka Sarajevske i oba tramvajska stajališta na Mostu mladosti, a bit će završeni do kraja prosinca 2021.

Podsjećamo, radovi na izvanrednom održavanju južnog prilaznog vijadukta Mosta mladosti započeli su 6. 7. 2020., a obuhvatili su održavanje sljedećih objekata:

1. Zapadni krak Sarajevska (od osi 8 do osi 36), duljine 614,20 m,

2. Zapadni krak Držićeva, duljine 87,0 m,

3. Istočni krak Držićeva, duljine 78,2 m,

4. Tramvajski nadvožnjak, duljine 82,6 m,

5. Stubište (uz tramvajski nadvožnjak).

Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 63,5 milijuna kuna (bez PDV-a), a ugovorena vrijednost nadzora je 196.000 kuna (bez PDV-a). (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni