Završen “Zagrebački šahovski advent 2012.”

Ekipni pobjednik je ŠK “Zanatlijski” sa 17 osvojenih bodova. Najuspješniji pojedinac kupa bio je međunarodni majstor Goran Đurović, s 8 bodova, slijedili su Marko Filipović sa 6,5 bodova, Ivan Kalajžić, Damir Mravunac i Ivan Majer

Šahovski klub “Zanatlijski”, međunarodni majstori Goran Đurović i Marko Filipović te velemajstor Bogdan Lalić pobjednici su “Zagrebačkog šahovskog adventa 2012.” Ova šahovska priredba sastojala od tri šahovska turnira i odvijala se od početka do sredine prosinca na zagrebačkom Branimircu. Glavni organizator bio je Šahovski klub osoba s kroničnim dišnim bolestima “Aer”, a pokrovitelj i glavni donator priredbe bila je Gradska skupština Grada Zagreba.

Šahovski kup “Zagrebački advent 2012.” održan je 8. prosinca, a ekipni je pobjednik bio je ŠK “Zanatlijski” sa 17 osvojenih bodova, ispred ŠK “Špansko s 15,5, ŠK “Sveta Nedelja” s 15, ŠK “Dalekovod” s 12,5 i ekipe ŠK “Aer” – DŠKZ Zagreb s 12 bodova. Najuspješniji pojedinac kupa bio je međunarodni majstor Goran Đurović s 8 bodova iz 9 kola, slijedili su Marko Filipović sa 6,5 bodova, Ivan Kalajžić, Damir Mravunac i Ivan Majer sa 6 bodova, Matej Blažeka s 5,5, Bogdan Božinović i Đuro Blažeka s 5 bodova, Krešimir Starčević, Davor Klem, Robert Govorko i Marijan Pehnec sa 4,5 boda, Željko Gabre, Mirko Raljić i Tomislav Globan sa 4 boda itd.

Međunarodno rješavačko prvenstvo Zagreba 2012. održano je 9. prosinca, a zbog posljedica snježnog nevremena izostali su najavljeni gosti iz Slovenije i Slovačke, pa su na natjecanju bili samo domaći i srpski rješavači. Pobijedio je međunarodni rješavački majstor Marko Filipović s osvojena 54,5 boda, trenutno 19. na svjetskoj listi rješavača. Slijedili su Nikola Predrag s 38,5 bodova, Danko Gazarek s 34,5 boda, Branko Udovčić s 34 boda, srpski majstor problemskog šaha Branislav Đurašević s 26,6 bodova, junior Matej Blažeka s osvojenih 18 bodova itd.

Šahovski turnir “Zagrebački advent 2012.” održan 15. prosinca imao je i humanitarni karakter: uručen je dijetalni božićni paket teško oboljelom članu ŠK “Aer” Borisu Valjinu. Pobjednik turnira bio je velemajstor Bogdan Lalić sa 6 osvojenih bodova iz 7 kola. Slijedili su Vlado Heged s 5,5 bodova, Goran Đurović, Ivan Kalajžić i Domagoj Glažar s 5 bodova, Maroje Portada sa 4,5 boda, Marko Filipović, Miladin Pilipović, Filip Cvitković, Ivan Bender i Borivoj Đurić sa 4 boda, Željko Gabre, Radivoje Jakovljevski, Robert Govorko, Momir Plavšić i Bruno Sontag s 3.5 boda itd.

Dejan Glišić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni