Završen maketarski kup Crna kraljica

Završen maketarski kup Crna kraljica

Ove je godine Crna kraljica ujedno je i prvo maketarsko natjecanje u Republici Hrvatskoj prema svjetskim IPMS standardima

U Osnovnoj školi Matka Laginje u četvrtak je održan XI. Zagrebački maketarski kup Crna kraljica koji je i ove godine okupio veliki broj maketarskih klubova i njihovih natjecatelja te izlagača raznih tehničkih udruga koji su u sklopu navedene manifestacije predstavili svoje djelatnosti i postignute rezultate u tehničkoj kulturi.

Pokrovitelj Crne kraljice već je tradicionalno Gradska skupština Grada Zagreba pa je shodno tomu njen predsjednik, dr. sc. Andrija Mikulić službeno otvorio kup povodom čega je čestitao svim maketarima koji izlažu svoje radove i onima koji se natječu.

Ove je godine Crna kraljica ujedno je i prvo maketarsko natjecanje u Republici Hrvatskoj prema svjetskim IPMS standardima. Natjecanje je uz pomoć organizatora Hrvatske udruge vojnih minijaturista krajem mjeseca lipnja 2016. godine uvršteno kao prvo domaće natjecanje sa svjetskim predznakom. Tu je važnost u svome obraćanju posebno istaknuo predsjednik Skupštine.

»Moramo čestitati maketarima jer su zbog svojih postignuća uvršteni u samo svjetsko društvo priznatih maketara. Obzirom da sam i sam tehničke struke te sam odmalena stvari oko sebe promatrao na nama svojstven način, posebno mi je drago što posvećujete pažnju djeci i mladima jer ova struka poboljšava mentalne sposobnosti, kao i sposobnosti logičkog zaključivanja«, istaknuo je Mikulić.

Organizatori događanja su članovi Hrvatske udruge vojnih minijaturista čiji cilj je iz godine u godinu približiti ovaj oblik tehničke kulture što većem broju zainteresiranih građana i udruga.

Rezultati ovogodišnjeg natjecanja po razliučitim kategorijama dostupni su na ovoj poveznici. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni