Završen Croatian Junior Open 2014

Završen Croatian Junior Open 2014

„S obzirom na razinu igre koju pokazuju, za njih postoji tek nekoliko turnira u Europi na kojima imaju pravu konkurenciju. Obojica su vrlo uvjerljivo osvojili prva mjesta.  Naši juniori osvojili su nekoliko medalja pa je tako osim Roka i Martina u kategoriji do 15 godina Ivan Krznarić osvojio srebro, a Franka Vidović srebro u kategoriji do 13 godina“, ponosan je na odlične rezultate juniora i juniorki Davor Srednoselec, tajnik Zagrebačkog squash saveza.

Zagrebački Squashtower ugostio je 4. i 5. travnja ponajbolje hrvatske, turske, srpske i slovenske juniore i juniorke u squashu. Na drugom po redu Croatian Junior Open 2014 nastupilo je oko 40-ak juniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Od naših predstavnika, najuvjerljiviji su bili Roko Vončina u kategoriji do 15 godina i Martin Kegel u kategoriji do 17 godina. „S obzirom na razinu igre koju pokazuju, za njih postoji tek nekoliko turnira u Europi na kojima imaju pravu konkurenciju. Obojica su vrlo uvjerljivo osvojili prva mjesta.  Naši juniori osvojili su nekoliko medalja pa je tako osim Roka i Martina u kategoriji do 15 godina Ivan Krznarić osvojio srebro, a Franka Vidović srebro u kategoriji do 13 godina“, ponosan je na odlične rezultate juniora i juniorki Davor Srednoselec, tajnik Zagrebačkog squash saveza.

Blizu osvajanju medalje bio je i Viktor Milosavljević u kategoriji do 17 godina, kojem je izmakla brončana medalja. Milosavljevića je pobjedio mađarski predstavnik Kristof Konecni. U najmlađoj konkurenciji, jedini hrvatski predstavnik bio je Jan Cerovac, koji se plasirao u četvrtfinale. Za prolazak u polufinale nije uspio pobjediti Mađara Martina Mannheima. Cerovac je na kraju bio osmi.

Zagrebački sqaush savez se užurbano priprema za Europsko timsko prvenstvo 3. divizije  za seniore i seniorke koje će se održati od 23. do 26. travnja. Očekuje se veliki broj natjecatelja iz čak 13 europskih zemalja, a organizaori ističu kako će to biti najveći turnir do sada organiziran u Hrvatskoj.

(zg-magazin, Foto:T.Smoljanović)