Zavodi dječje bolnice sele iz Klaićeve u Ilicu

Zavodi dječje bolnice sele iz Klaićeve u Ilicu

Na novoj lokaciji će biti osiguran i prostor za dnevni boravak roditelja s djecom

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice, za raspolaganje nekretninom – poslovnim prostorom i sklapanje Ugovora o zakupu poslovnog prostora s Klinikom za dječje bolesti Zagreb.

Prema toj odluci, Zavod za hematologiju i onkologiju preselit će se u novi prostor od 1195 metra četvorna, za cijenu od jedne kune mjesečno.

»Ministarstvo zdravlja utvrdilo je, kao jedan od prioritetnih projekata u zdravstvu, rješavanje problema nedostatka prostornih kapaciteta Klinike za dječje bolesti Zagreb«, uvodno je kazao zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik. Pojasnio da je u prvoj fazi prioritet preseljenje Zavoda za hematologiju i onkologiju KDB Zagreb na novu lokaciju, i to do pronalaženja trajnog rješenja izgradnje novog objekta KDB Zagreb. Odgovarajući prostor za preseljenje pronađen je na lokaciji KBC Sestre milosrdnice – Klinika za tumore u Ilici 197 u Zagrebu.

 »Naši mali pacijenti konačno će imati adekvatan prostor za liječenje i boravak do izgradnje nove zgrade Klinike za dječje bolesti, o čemu se intenzivno razmišlja i priprema studija izvedivosti tog projetka«, kazao je zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik.

Preseljenje se očekuje u najskorijem roku, nakon potpisivanja ugovora između ustanova i završetka radova. Na novoj lokaciji će biti osiguran i prostor za dnevni boravak roditelja s djecom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni