“Zaustavite uništavanje Medvednice!”

“Zaustavite uništavanje Medvednice!”

Potaknuti zaključkom nedavne sjednice Odbora za zaštitu okoliša pri Gradskoj skupštini, aktivisti Zelenog odreda – foruma braniteljske udruge VIDRA (Veterani i društvena akcija) u četvrtak su ispred Stare gradske vijećnice dijelili letke u kojima gradske političare i dužnosnike upozoravaju na devastaciju Medvednice.

Naime, spomenuti je odbor zaključio da na Medvednici nema prekomjerne sječe šuma, odnosno devastacije, a iz Zelenog odreda zamjeraju što su na sjednici bili prisutni samo predstavnici jedne strane – Parka prirode Medvednica Hrvatskih šuma i dr., a niti jedan predsjednik iz udruge za zaštitu okoliša pa tako ni Zelenog odreda koji su i ukazali na problem.

Podsjetili su kako su protiv Hrvatskih šuma podnijeli prijavu kod USKOK-a te ponovno ukazali da se na Medvednici ne poštuje Zakon o šumama, propisi međunarodne eko-mreže Natura 2000, ali ni volja građana.

U letku s apelom »Zaustavite uništavanje Medvednice!« pozvali su gradske zastupnike, ali i gradonačelnika Milana Bandića da ne okreću glavu i ne budu gluhi na upozorenja građana o »višegodišnjoj zločinačkoj devastaciji Medvednice«.

»Spregom Hrvatskih šuma i Parka prirode Medvednica provodi se plan kojima šuma sve više nestaje, planinarski putovi postaju prometnice, a privatizirani planinarski domovi postat će okupljališta bogate elite«, stoji u letku Zelenog odreda.

Upozorava se da je ekosistem Medvednice ozbiljno ugrožen te pozivaju na provođenje cjelovite istrage, a ne da se odgovori traže samo iz redova počinitelja. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni