Provjerite koje će ulice biti zatvorene za promet tijekom Adventa u Zagrebu

Provjerite koje će ulice biti zatvorene za promet tijekom Adventa u Zagrebu

Iz PUZ-a preporučaju svim vozačima da za vrijeme adventa umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

Zagrebačka policija obaviještava kako će se tijekom Adventa u Zagrebu 2017., od 2. prosinca 2017. do 7. siječnja 2018. godine, na znati biti privremena regulacija prometa i režim dostave u središnjoj zoni grada:

Dostava u pješačke zone može se obavljati samo u vremenu od 2 do 7 sati ujutro, a izvan tog vremena samo iznimno omogućit će se dostave na obodima pješačke zone:

  • rotor Bakačeva, istočna strana
  • Ulica Pod zidom
  • Vlaška – Palmotićeva
  • sjeverna strana Zrinjevca, desna traka
  • Masarykova – sjeverna strana, od taxi stajališta do Preradovićeve
  • Strossmayerov trg, istočna strana, 3 mjesta
  • Tomislavov trg, istočna strana, 3 mjesta

Radnim danima od ponedjeljka do četvrtka od 17 do 23 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, na dijelu od Tesline do Hebrangove ulice, a promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca odvijat će se dvosmjerno;

Petkom, subotom i nedjeljom od 17 do 24 sata, zabranjuje se promet za sva vozila osim tramvaja i vozila stanara, na zapadnoj strani Trga Nikole Šubića Zrinskog, zapadnoj strani Trga Josipa Juraja Strossmayera i zapadnoj strani Trga kralja Tomislava, na dijelu od Tesline do Mihanovićeve ulice, promet Berislavićevom od Gajeve do Zrinjevca i Katančićevom od Gajeve do Strossmayerovog trga odvijat će se dvosmjerno.

Promet motornih vozila Gajevom, Teslinom i Amruševom u pravcu istoka, sjevernim zelenim valom Boškovićeva i Hebrangova u pravcu zapada te južnim zelenim valom Trenkova i Hatzova u pravcu istoka, odvijat će se bez ograničenja.

Sukladno navedenim zabranama prometa postavit će se privremena prometna signalizacija i regulacija prometa.

Policija će uspostaviti blokadne punktove.

Iz PUZ-a preporučaju svim vozačima da za vrijeme Adventa u Zagrebu umjesto vlastitih vozila koriste javni gradski prijevoz ili izbjegavaju dolazak vozilom u širi centar grada Zagreba.

Isto tako, svim tvrtkama, trgovinama i štandovima napominju da dostavu u centru grada završe do 7 sati ujutro. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni