Zašto gradski zastupnici nisu pozvani na komemoraciju za Bandića?

Zašto gradski zastupnici nisu pozvani na komemoraciju za Bandića?

»Neugodno sam iznenađen da mi, zastupnici u Gradskoj skupštini, nismo pozvani na komemoraciju dosadašnjeg gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića«, poručio je u svom današnjem obraćanju nezavisni gradski zastupnik Renato Petek.

Naglasio je kako je Gradska skupština predstavničko tijelo svih građana Zagreba. »Razumijem da zbog epidemioloških mjera nisu mogli biti pozvani građani, pa ni svi zastupnici, ali ne razumijem zašto nisu bili pozvani predsjednici Klubova u Gradskoj skupštini, koji bi mogli predstavljati sve političke opcije Grada Zagreba izabrane na izborima u mandatu 2017. – 2021. godina«, izjavio je.

Izrazio je negodovanje zbog, kako je rekao, selektivnog pozivanja na komemoraciju bivšem gradonačelniku Bandiću.

»Jučer sam postavio upit o organizaciji komemoracije pročelnici Stručne službe Gradske skupštine Mirjani Lichtner Kristić, ali nisam saznao po kojim su kriterijima slani pozivi za komemoraciju i zašto zastupnici nisu dobili pozive«, navodi.

Petek smatra kako službeni ispraćaj dosadašnjeg gradonačelnika nije situacija za naglašavanje političkog rivaliteta niti osobnog animoziteta.

»Uvjeren sam da bi izabrani predstavnici svih opcija koje zastupaju građane u Skupštini Grada Zagreba, sudjelovali na službenoj komemoraciji. To im je nečijom odlukom onemogućeno«, naglasio je Petek.

Dodao je da je upisom u knjige žalosti u Gradskoj skupštini iskoristio prigodu oprostiti se od dosadašnjeg gradonačelnika jer smatra da je to pitanje ljudskog dostojanstva, osobne pristojnosti i poštovanja prema političkom protivniku.

»Ali to ne znači da sam za milimetar promijenio mišljenje o Bandićevom, štetnom i za Zagreb devastirajućem, radu na poziciji gradonačelnika«, zaključio je nezavisni zastupnik Renato Petek. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni