Zastavice i zlatne vrpce na tramvajima

Zastavice i zlatne vrpce na tramvajima

ZET je na svoje tramvaje počeo stavljati zastavice s logotipom krijesnice te zlatne vrpce. Na ovaj način se u suradnji s Udrugom “Krijesnica” obilježava rujan kao mjesec podizanja svijesti o malignim bolestima u dječjoj dobi.

Zlatna vrpca simbol je hrabrosti i snage svakog djeteta koje pati od maligne bolesti te predstavlja borbu za poboljšanje prevencije nekih oblika malignih bolesti u djece te predstavlja potrebu za pomoć preživjelima od malignih bolesti koji pate od dugotrajnih, ozbiljnih zdravstvenih problema koji proizlaze izravno iz liječenja.

Cilj je ove akcije podizanje svijesti građana o malignim bolestima dječje dobi te slanje poruke empatije, suosjećanja i razbijanja predrasuda o liječenju, na čemu Udruga Krijesnica radi još od svojeg osnivanja 2000.godine kada je pokrenuta kao inicijativa roditelja djece na liječenju i medicinskog osoblja. Kroz obilježavanje rujna skreće se pozornost na borbenost djece, mladih i njihovih obitelji tijekom liječenja, kao i na nužnost sustavne pomoći i podrške cijeloj obitelji nakon završetka liječenja. (zg-m)