“Zaraznoj” uručena donacija za kupnju medicinskih uređaja

“Zaraznoj” uručena donacija za kupnju medicinskih uređaja

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u srijedu je dobila donaciju vrijednu 61.750 kuna za nabavku dva monitora za nadzor vitalnih funkcija najtežih bolesnika Zavoda za intenzivno liječenje i neuroinfektologiju. Novac za uređaje donirala je drogerija dm.

Pročelnik Zavoda za intenzivnu medicinu i neuroinfektologiju Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević“ prof. dr. sc. Bruno Baršić pojasnio je da će se novac upotrijebiti za nabavku dva monitora kojima će 24 sata dnevno pratiti vitalne funkcije naših najtežih bolesnika.

»U ime djelatnika i pacijenata, zahvaljujem dm-u koji je ovom donacijom pokazao da slijedi tradiciju pomaganja zdravstvenog sustava koja je razvijena u europskim zemljama, a u Hrvatskoj je još u povojima«, izjavio je Baršić.

Klinika za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” vodeća je zdravstvena ustanova za liječenje najkompleksnijih infekcija. Klinika je sjedište sedam referentnih centara Ministarstva zdravstva te nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

»U dm-u nastojimo prepoznati potrebe zajednice u kojoj poslujemo, s posebnim naglaskom na potrebe zdravstvenih ustanova. Ovom donacijom želimo pomoći djelatnicima Klinike da pacijentima osiguraju najbolju moguću skrb. Ponosni smo što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju pružanje dugoročnog doprinosa društvu«, izjavila je Diana Prezelj iz dm-a.

U proteklih godinu dana dm je podržao rad i aktivnosti šest zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. (pr)