“Zar netko treba stradati prije nego li se što poduzme?”

“Zar netko treba stradati prije nego li se što poduzme?”

U strogom centru Zagreba, točnije na Preradovićevoj i Masarykovoj ulici, kao i Prolazu sestara Baković s utorka na srijedu, kao i pred tjedan dana otuđeni su šahtovi. Konobari iz obližnjih kafića, a i slučajni prolaznici bili su u čudu kada su vidjeli šahotve pokrivene oznakama upozorenja.

Jedan od konobara iz kafića čija se terasa nalazi odmah do jednog od izvađenih šahtova izjavio nam je kako ga se nedavno vratio s godišnjeg odmora te ga je ova situacija poprilično iznenadila.

S druge strane frizerka koja radi u prolazu gdje i spomenuti konobar pita se mora li netko nastradati prije nego što netko reagira. No iz Zagrebačkog holdinga odgovorili su nam kako će nadležne službe »u najkraćem roku zamijeniti ukradene šahtove«.

U zagrebačkoj policiji su nam potvrdili kako trenutno provjeravaju sve činjenice vezane uz slučaj te da će javnost o svemu biti obaviještena. Nadodaju kako oni nisu nadležni za utvrđivanje procjene štete te su nas uputili na Zagrebačke ceste.

I dok smo pokušavali dobiti neke dodatne informacije, odlučili smo kontaktirati i Feniks – Zagreb d.o.o. za trgovinu i preradu sekundarnih sirovina. Ondje su nam odgovorili kako oni primjerice ne otkupljuju šahtove te da su o ovoj temi saznali iz medija. Nije im poznato ni koje tvrtke koje se bave otkupom metala žele otkupiti šahtove.

Pritom su nadodali: »Teško nam je govoriti o cijeni otkupa šahta, budući ne znamo o kojoj težini šahta se radi. No početna bi cijena onog lakšeg šahta mogla iznositi od 30 pa na više kuna po kilogramu«.

Podsjećamo kako smo o ovoj problematici pisali još 2015. godine, kada je tada Dan Špicer iz SDP-a konstatirao kako je 2014. i 2015. ukradeno oko 700 šahtova. Tada je gradonačelnik izjavio kako »treba sklopiti sporazum s tvrtkama koje obavljaju otkup željeza«. »No koliko mi radili oni će uvijek pronaći način za krađu«, zaključio je tada gradonačelnik.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni