Zapošljavanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Zapošljavanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Otvorena medijska grupacija održala je informativni program za zapošljavanje mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi u petak, 22. travnja u prostoru Hrvatske obrtničke komore.  Program se provodio u okviru projekta „Iz doma u bolju budućnost“.

Otvorena medijska grupacija kroz projekt „Iz doma u bolju budućnost“ pruža potporu mladima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u svrhu njihovog ravnopravnog sudjelovanja na tržištu rada i aktivnog uključivanja u društvo. Kroz edukativne radionice, mladi iz domova  dobili su alternativno obrazovanje, osposobljavanje i mogućnost za aktivno sudjelovanje u zajednici i kvalitetnim društveno-kulturnim aktivnostima u svrhu lakšeg osamostaljenja. Jedan od najvećih problema s kojima se mladi ljudi iz domova susreću je  nemogućnost pronalaska zaposlenja. Ovim projektom nastoji se izravno povezati poslodavce i mlade iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi kroz edukativnu radionicu i speed date  (informativni program zapošljavanja).

Kao motivacijski govornici, sudjelovi su Martina Tomčić i Robert Zuber. Mladima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi prezentirane su mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kojima se potiče njihovo zapošljavanje: način pravilnog prezentiranja na razgovoru za posao, pisanja i oblikovanja životopisa te su im prezentirani oblici samozapošljavanja od strane Hrvatske obrtničke komore ispred koje su govorili Anđelko Vojvoda i Nevena Kurteš.

Cilj programa koji se provodi u okviru projekta  „Iz doma u bolju budućnost“  je povezati domove, institucije, udruge civilnog društva i poslodavce te predstaviti dobre primjere iz prakse koji će stvoriti mrežu potpore mladima prilikom zapošljavanja. Tijekom tri godine provedbe projekta zaposleno je više od 170 mladih iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i iz udomiteljskih obitelji.

Ove godine projekt „Iz doma u bolju budućnost“ organiziran je pod pokroviteljstvom Raiffeisen banke.

(Zg magazin)