Zaposlenici zagrebačke Hitne prvi će dobiti dodatak za rad s COVID-19 bolesnicima

Zaposlenici zagrebačke Hitne prvi će dobiti dodatak za rad s COVID-19 bolesnicima

Iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba danas su priopćili kako su prema njihovim saznanjima prvi, zasad i jedini zavod za hitnu medicinu u Hrvatskoj, koji je svojim zaposlenicima isplatio dodatak za rad s osobama pozitivnima na bolest COVID-19.

Ravnatelj Zavoda primarijus prof. dr. Žarko Rašić podsjeća da je Vlada na sjednici 7. prosinca 2020. godine donijela odluku o posebnoj nagradi radnicima u sustavu zdravstva koji obavljaju poslove vezane za pružanje zdravstvene skrbi pacijentima oboljelima od bolesti COVID-19.

Pravo na posebnu nagradu dobili su zdravstveni radnici koji su sukladno rasporedu poslodavca, odnosno ravnatelja obavljali poslove u ustrojstvenim jedinicama, odnosno djelatnostima koje pružaju skrb oboljelima od bolesti COVID-19.

»Prema našim saznanjima kao prvi i jedini zavod za Hitnu medicinu u Hrvatskoj, sukladno odluci ministra, s isplatom posebnog dodatka započeli smo već s obračunom plaće za studeni«, ističe ravnatelj Rašić i dodaje kako su svjesni tereta koji su borbi s epidemijom podnijeli ili i dalje svakodnevno podnose njihovi zaposlenici.

»Upravo oni koji u Zavodu svakodnevno, neovisno o težini izazovnost uvjeta vrijedno rade naša su najveća snaga te je ovaj dodatak potvrda prepoznavanja i vrednovanja njihovog rada doprinosa«, poručuje ravnatelj Zavoda. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni