Započinje sanacija Mosta slobode: Radovi će trajati pet mjeseci

Započinje sanacija Mosta slobode: Radovi će trajati pet mjeseci

Zbog sanacije nogostupa, zaštitne ograde, vijenca i podgleda na Mostu slobode, od subote 16. 3. od 7 sati do petka 16. 8. 2019. godine do 20 sati, dio kolnika na mostu će biti zauzet, a promet će se odvijati po preostalom slobodnom dijelu, upozoravaju iz Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

Tijekom radova bit će onemogućeno kretanje pješaka i biciklista u zoni radova, a promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji.

Iz spomenutog gradskog ureda sugrađane upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Podsjetimo, Most slobode na Savi je pušten u promet 3. rujna 1959. godine, a isprojektirao ga je hrvatski inženjer građevinarstva Krunoslav Tonković. On je projektirao je i gradio mostove u kamenu, betonu i armiranom betonu, čeliku i drvu., Među njima su most preko Rječine u Rijeci, most preko Slunjčice te dva preko Korane u Slunju, Most slobode i željeznički nadvožnjaci preko Držićeve i Branimirove ulice u Zagrebu, rasklopni most preko Cetine u Drnišu. Po brojnosti i kvaliteti mostova koji su prema njegovim projektima izgrađeni, te općem doprinosu domaćoj i svjetskoj mostogradnji, smatra ga se najvećim hrvatskim mostograditeljem.

Na izgradnju Mosta slobode utrošeno je cca 1600 tona čelika, dok su njegovi kameni dijelovi isklesani na otoku Braču. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni