Započinje pojačana kontrola mikročipiranja pasa

Započinje pojačana kontrola mikročipiranja pasa

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životinja, od sljedećeg tjedna najavljena je pojačana kontrola mikročipiranja pasa u Zagrebu.

Kontrola će početi od istočnog prema zapadnom dijelu grada, a provodit će ju komunalni redari uz asistenciju policijskih službenika, najavljeno je na konferenciji za novinare u zgradi Gradske uprave.

Pomoćnik pročelnika za komunalno i prometno redarstvo Željko Renić pozvao je sugrađane na suradnju s komunalnim redarima kako bi se provela sustavna provjera svih kućanstava koji posjeduju psa.

Ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba i Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba Damir Skok pozvao je sve one koji žele udomiti životinje, da u subotu, 9. listopada, dođu u azil Dumovec.

Ondje će biti pripremljen program obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja s ciljem manifestacije je edukacija građana, posebice onih najmlađih, o potrebi zaštite životinja i odgovornom ponašanju prema kućnim ljubimcima.

Udruga Prijatelji životinja organizira tradicionalni Vege piknik te priprema simbolične darove za posjetitelje. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni