Započinje energetska obnova OŠ Dobriše Cesarića

Započinje energetska obnova OŠ Dobriše Cesarića

(S Dana OŠ Dobriše Cesarića 2017.)

U dvorištu Osnovne škole Dobriše Cesarića, ulica Ksavera Šandora Đalskog 29, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sudjelovat će danas poslije podne na konferenciji za novinare na kojoj će se najaviti energetska obnova javnih objekata – obnova zgrade OŠ Dobriše Cesarića.

Projekt energetske obnove zgrade Škole se provodi prema Ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. sklopljenih s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt je vrijedan oko 11,5 milijuna kuna provodi se od travnja 2019. do listopada 2020. Dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 4,32 milijuna kuna.

Podsjećamo, u energetsku obnovu uključene su 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba čime se planira smanjiti potrošnja energije za više od 50 % u tim zgradama, smanjiti emisije CO2 kao i koristiti obnovljivi izvori energije. Iz Gradske uprave napominju da je sveukupno planirana investicija od 805 milijuna kuna, a izvori financiranja su proračunska sredstava, EU fondovi i krediti. Od planiranog, do sada su završene energetske obnove na 52 zgrade. (ZG-m)