Započeo projekt obnove starokatoličke crkve u Stenjevcu

Započeo projekt obnove starokatoličke crkve u Stenjevcu

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je danas, u Gradskoj upravi, predstavnike Hrvatske starokatoličke crkve, predsjednika Sinodalnog i župnog vijeća Damira Borasa i tajnicu župnog vijeća Branku Lacković.

Gosti su gradonačelnika upoznali s radom Hrvatske starokatoličke crkve koja je nastala nakon I. Vatikanskog koncila 1870., kada nisu svi biskupi prihvatili dogmu papine nepogrešivosti. U Hrvatskoj je osnovana 1922. i ima dvije Župe, u Zagrebu – crkva sv. Križa u Branimirovoj i crkva sv. Antuna u Stenjevcu i u Šeptinovcima – crkva sv. Vida.

Predsjednik Sinodalnog i župnog vijeća Damir Boras na sastanku je, između ostalog, napomenuo da su crkva u Stenjevcu i kapelica u Branimirovoj ulici zaštićeni kulturni spomenici te da je započela izrada projekta obnove crkve u Stenjevcu, za koji su dobili dio sredstava od Ministarstva kulture. (zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t