Započeli radovi na statičkom ojačanju učeničkog doma u Gajevoj

Započeli radovi na statičkom ojačanju učeničkog doma u Gajevoj

Od osnivanja Fonda za obnovu prošlo je pola godine, a Fond još nije obnovio niti jedan kvadratni metar stambenog prostora u Zagrebu

Učenički dom Ante Brune Bušića u Gajevoj jedan je od 13 preostalih odgojno-obrazovnih objekata u Zagrebu na kojima se još izvode radovi obnove nakon potresa.

Ovoga tjedna započeli su radovi II. faze sanacije u sklopu kojih će se napraviti statička ojačanja i podizanje objekta na III. razinu seizmičke otpornosti. Ukupna vrijednost obnove iznosi oko 25 milijuna kuna.

Zgrada Učeničkog doma je izgrađena 1899. unutar zagrebačke povijesne jezgre. Njezina obnova, baš kao i drugih pojedinačnih zaštićenih kulturnih dobara i objekata se provodi u suradnji s Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode te s drugim nadležnim tijelima.

Darko Trošelj, ravnatelj Učeničkog doma Ante Brune Bušića kaže da su djelatnici doma i 80-ero štićenika privremeno smješteni u Učenički dom Novi Zagreb u kojem uobičajeno žive i funkcioniraju. No s nestrpljenjem iščekuju završetak radova i povratak u obnovljene i sigurne prostore svog doma.

Radove je obišla i obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević koja je istaknula da je od osnivanja Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije prošlo 180 dana. Naglasila je da je to jako mnogo vremena uzme li se u obzir da Fond još nije obnovio niti jedan četvorni metar stambenog fonda u Zagrebu. (ZG-magazin / Foto: www.zagreb.hr)

Komentiraj

*