Započeli radovi na prvoj fazi sanacije parka Ribnjak

Započeli radovi na prvoj fazi sanacije parka Ribnjak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić označio je u četvrtak 18. kolovoza početak radova na prvoj fazi sanacije parka Ribnjak. Prva faza radova, vrijednih oko milijun kuna, obuhvaća sanaciju južnog dijela parka, koji će narednih 60 dana – do dovršetka radova – zbog sigurnosnih razloga biti zatvoren za građanstvo.

“Dugo smo čekali da se ovaj park ušminka”, rekao je dodavši da je Ribnjak, odnosno Popov park, jedan od najljepših u Zagrebu. “Radovi će se odvijati u tri faze, za koje će ukupno biti utrošeno pet milijuna kuna. Za drugu i treću fazu bit će raspisan zajednički javni natječaj”, objasnio je gradonačelnik Bandić rekavši da će se obnoviti staze i urbana komunalna oprema – klupe i koševi za smeće, a rezano će biti i raslinje.

Osim toga, najavio je, Gradski ured za kulturu i Turistička zajednica grada Zagreba osmislit će program i sadržaj koji će udahnuti dušu parku.

Voditeljica projekta Martina Jurjević objasnila je da će ovi radovi obuhvatiti južnu površinu parka, do centralnog ulaza, a uključuju promjenu sipinjenih staza i izradu rubnjaka, zamjenu dotrajalih klupa i koševa za smeće, a sjeverna padina bit će stabilizirana kokosovom mrežom unutar koje će biti posađen bršljan.

Druga i treća faza obuhvaćaju obnovu pozornice, dječjeg igrališta i okolnog bedema te krajobrazno zelenilo na sjevernom dijelu Ribnjaka.

Zg-magazin

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni