Započeli radovi na izgradnji treće dionice produžene Branimirove

Započeli radovi na izgradnji treće dionice produžene Branimirove

Danas su započeli radovi izgradnje treće dionice produžene Branimirove ulice, na potezu od Zagrebačke ceste do Brestovečke ulice.

Produžetak Branimirove gradit će se u tri etape s glavnim ciljem da se promet u središtu Sesveta rastereti i time smanje prometne gužve.

»Upravo je Branimirova među prioritetnim prometnim projektima koji namjeravamo u potpunosti dovršiti u mandatu pred nama. Prometnica je planirana s dva odvojena kolnika s po dvije prometne trake, obostranim pješačkim i biciklističkim stazama te zelenim pojasima«, izjavila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević.

Dodala je kako je na ukupnoj dionici od 3780 m do Varaždinske ulice trebalo je riješiti imovinsko-pravne odnose na ukupno 98 čestica zemlje i nekretnina, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 64 milijuna kuna.

Okupljeni stanovnici, čije su nekretnine na trasi buduće prometnice su izrazili zadovoljstvo glede pregovora s Gradskom upravom oko isplate nekretnina te su najavili skoro preseljenje.

U sklopu radova je predviđena izgradnja prometnice s cjelovitom komunalnom infrastrukturom, prometnom signalizacijom i javnom rasvjetom. Procijenjena vrijednost radova na I. fazi je oko 65,5 milijuna kuna.

Produžena Branimirova ulica (u dužini od 3870 m) je podijeljena u tri dionice – I. od Zagrebačke do Brestovečke (1177 m ); II. od Brestovečke do Ulice Ivana Ančića (1915 m) i III. od Ulice Ivana Ančića do Varaždinske ulice (u dužini od 780 m). (ZG-mag / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni