Započele prijave za Zagreb Connect natjecanje

Započele prijave za Zagreb Connect natjecanje

Nagradni fond iznosi 130 000 kuna. Poduzetnicima početnicima pružit će se prilika da steknu nova znanja kako na što bolji način predstaviti svoje poslovne ideje i povežu se s potencijalnim partnerima i investitorima

Grad Zagreb i Hrvatska mreža poslovnih anđela – CRANE ove godine zajednički organiziraju četvrtu konferenciju razvojnih (start-up) tvrtki Zagreb Connect, koja će se održati 6. prosinca 2017. godine u Kongresnom centru na Zagrebačkom Velesajmu.

Već četvrtu godinu zaredom podršku organizatorima pruža Veleposlanstvo Izraela u Republici Hrvatskoj te će na Zagreb Connectu biti i predstavnici izraelske zajednice razvojnih tvrtki. Gosti će biti i Julia Meyer, direktorica tvrtke Ariadne Capital (fond rizičnog kapitala) iz SAD-a i Vasja Veber, osnivač Viberate-a iz Slovenije (glazbeni eko sistem baziran na blockchainu), kao i brojni drugi stručnjaci koji će sudionicima prenijeti svoja iskustva. Očekuje se dolazak više od 500 investitora, start up poduzetnika, uglednih predavača te posjetitelja.

»Sama konferencija Zagreb Connect, čije ime asocira na povezivanje dionika postala je važno poslovno događanje u Gradu Zagrebu s velikim interesom javnosti. To ipak govori u prilog tome da se svijest o važnosti promicanja start-up kulture mijenja. Vjerujem da ćemo ovom konferencijom dodatno ubrzati promjene u društvu nužne za jednostavnije poslovanje naših poduzetnika. Zahvaljujući brojnim projektima za poticanje razvoja poduzetništva, Zagreb postaje važnim mjestom za razvoj inovacija i na inovacijama temeljenog poduzetništva«, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić.

U sklopu konferencije održat će se i start-up (pitch) natjecanje na kojem će petnaest timova dobit priliku predstaviti svoje projekte potencijalnim investitorima, a najboljima će biti dodijeljene vrijedne nagrade. Kao i svake godine, održat će se radionice (bootcamp) uoči same konferencije, na kojima će finalisti imati priliku usavršiti prezentacijske vještine i uz vrhunske stručnjake i mentore naučiti kako predstaviti vlastite projekte investitorima.

»Sretan sam da zajedno s našim velikim partnerom Gradom Zagrebom kontinuirano radimo na promociji poduzetništva i poboljšanjima uvjeta rada za startup poduzetnike. Investicije koje su se dogodile nakon zadnje konferencije vinule su neke naše poduzetnike na svjetsku scenu stoga pozivam sve startupe da se prijave na natjecanje!«, izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Nagradni fond iznosi 130 000 kuna, a bit će dodijeljene i druge vrijedne nagrade sponzora i partnera. Poduzetnicima početnicima – razvojnim tvrtkama iz grada Zagreba i šire regije pružit će se prilika da steknu nova znanja kako na što bolji način predstaviti svoje poslovne ideje i omogućiti mladim poduzetnicima povezivanje s potencijalnim partnerima, investitorima i poslovnim anđelima.

Konferencija se održava s ciljem daljnjeg razvoja zagrebačkog poduzetničkog ekosistema te stvaranja boljih uvjeta za startup tvrtke na području grada Zagreba, ali i šire.

»Ovo je postalo već tradicionalno druženje. Nazivate našu zemlju partnerom i to me čini sretnom jer smo uistinu dobri u onome što radimo. Vrlo je važno da vaša zemlja također razvije startup scenu i u tome postane vrlo dobra«, izjavila je veleposlanica Izraela Zina Kalay Kleitman.

Iz Gradske uprave pozivaju sve razvojne tvrtke i pojedince koji imaju dobre poslovne projekte da se prijave za natjecanje na Zagreb Connectu. Rok prijave je 1. studenog 2017., a zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranice: http://zagrebconnect.com/. (zg-magazin)