Započele prijave za Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016.

Započele prijave za Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka 2016.

Već po otvorenju prijava za nastup se prijavila ekipa iz Španjolske te četiri francuske ekipe / Po broju sportova i organizacijskim dosezima, ovo će biti najveće Igre do sada održane sa preko 5 tisuća natjecatelja iz 45 zemalja, a u organizaciji cijeloga događaja pomagati će preko 2 tisuće volontera

Od 1. prosinca 2015. otvorene su prijave za nastup na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016.! Prve prijave već pristižu stoga su organizatori ESI 2016 pozvali sve europske studente, odnosno njima krovne organizacije sveučilišnog sporta da se na vrijeme prijave na najveću sportsku manifestaciju u Hrvatskoj iduće godine.

Već po otvorenju prijava za nastup se prijavila ekipa iz Španjolske te četiri francuske ekipe, a prvi rok zaprimanja prijava za nastup na najvećem europskom događaju iz područja sveučilišnog sporta je 15. siječanj 2016. godine. Ekipe za nastup mogu prijaviti predstavnici 45 nacionalnih saveza sveučilišnog sporta, odnosno članica EUSA-e.

Hrvatske predstavnike, sukladno ostvarenom pravu nastupa, za nastup na Igrama prijavljuje Hrvatski akademski sportski savez. Ako je za nastup na Igrama zainteresirana zemlja koja nije članica EUSA-e, kako bi ostvarila pravo nastupa prethodno je obvezna izravno se javiti uredu EUSA-e (www.eusa.eu).

Ovo je treće izdanje Europskih sveučilišnih igara, koje se održavaju svake dvije godine, a od 12. do 25. srpnja 2016. njihov će domaćin biti hrvatski gradovi Zagreb i Rijeka. Po broju sportova i organizacijskim dosezima, ovo će biti najveće Igre do sada održane sa preko 5 tisuća natjecatelja iz 45 zemalja, a u organizaciji cijeloga događaja pomagati će preko 2 tisuće volontera.

Na Igrama će se natjecanja održavati u 21 sportu – badminton, bridž, futsal, golf, judo, karate, košarka, košarka 3×3, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje i para plivanje, ragbi 7, rukomet, šah, sportsko penjanje, stolni tenis i para stolni tenis, taekwondo, tenis, vaterpolo i veslanje. Važno je istaknuti kako će ovo biti prve Europske sveučilišne igre na kojima će se natjecati i studenti s invaliditetom.

Po prvi puta objavljen je i detaljan i službeni raspored održavanja sportova na Igrama, koji je dostupan na sljedećem linku: http://eug2016.com/hr/neka-igre-pocnu/#table. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni