Započele prijave za Dječji ljetni kamp 2019.

 Započele prijave za Dječji ljetni kamp 2019.

Ove godine u ponudi je i Ljetni kamp u Bazenskom kompleksu Svetice

Dječji ljetni kamp 2019. kreće 17. lipnja i traje do 26. srpnja, a kao i do sada osmišljen je kao dnevni boravak djece na objektima ustanove Upravljanje sportskim objektima koji uključuje bavljenje različitim sportsko-rekreativnim aktivnostima te pohađanje brojnih edukativnih radionica. Programi se kao i prethodnih godina odvijaju u Sportskom parku Mladost i po prvi puta u novom Dječjem kampu koji će biti smješten u Bazenskom kompleksu Svetice, a namijenjeni su školacrcima u dobi od 7 do 12 godina.

Ustanova je odlučila organizirati ovaj kamp kako bi pružila mogućnost svojim sugrađanima osnovškolskog uzrasta, koji nakon svršetka školske godine ostaju u Zagrebu, da kvalitetno i sadržajno provedu ljetne praznike pa je tako i zamišljen cjelokupni program Dječjeg ljetnog kampa.

Pored obilja sportskog-rekreativnog sadržaja polaznici kampa će posjećivati i druge objekte pod ravnanjem Ustanove. Klinci iz kampa u Sportskom parku Mladost će obilaziti Hipodrom gdje će imati priliku jahati konje ali i proći edukacijski program koji će ih upoznati sa konjima i njihovim načinom života, njezi i hranjenju konja, njihovom čišćenju, osnovama jahanja itd. Na Jarunu će se upoznavati sa biljnim i životinjskim svijetom RSC Jaruna, učiti o nastanku jezera te odraditi terenska mjerenja kakvoće vode i proći radionicu sigurnosti na vodi koja ih upoznaje s opasnostima na vodi i pravilima ponašanja u blizini vode. U programu su još ekološka radionica, radionica zaštite od sunca, vatrogasna radionica…

Polaznici kampa koji će se odvijati u BK Svetice će također proći radionicu sigurnosti na vodi i radionicu zaštite od sunca, a kako je program Dječjeg ljetnog kampa uvršten u godišnju proslavu Međunarodnog olimpijskog dana (MOD) u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije organizirana je i prigodna edukacija o olimpizmu. No, njima će svakako najzanimljiviji biti izleti u Zoološki vrt te posjet stadionu NK Dinama gdje će, uz priču o povijesti kluba i grada, zanimljivosti o navijačima i navijačkoj tradiciji u Zagrebu, moći razgledati dijelove stadiona namijenjene prvoj momčadi Dinama ili razgledati impresivne trofejne sobe u kojima se nalazi nekoliko stotina trofeja i još mnogo toga.

Pored niza edukativnih radionica polaznici oba kampa će se moći okušati i u brojnim sportovima poput atletike, tenisa, hokeja na travi, plivanja, borilačkih sportova itd.

Dječji ljetni kamp odvija se svakog radnog dana od 07:30 do 16:30 sati, voditelji programa su diplomirani kineziolozi a grupe se slažu od minimalno deset do maksimalno 60 polaznika po terminu koji uključuje i ručak te voćnu užinu za sve polaznike.

Cijena programa je 600 kuna za pet dana kampa, za drugo dijete i svaki dodatni tjedan cijena iznosi 475 kuna. Prijave i više informacija o programima oba kampa možete zatražiti putem maila ljetni.kamp@sportskiobjekti.hr. Za program Ljetnog kampa Mladost rezervacije i informacije možete dobiti na telefone 01 3658 553 i 091 2621 985 ili na www.facebook.com/spmladost dok prijave i informacije o Ljetnom kampu Svetice možete dobiti na telefone 01 6421 442 i 091 4040 157 ili na www.facebook.com/BazenSvetice. (pr)