Započela trodnevna stručna konferencija Centra za rehabilitaciju Silver

Započela trodnevna stručna konferencija Centra za rehabilitaciju Silver

Centar za rehabilitaciju Silver, čiji je osnivač Grad Zagreb obilježava svoju 10. godišnjicu i tim je povodom, zajedno s Akademijom za razvojnu rehabilitaciju organizirao dvodnevnu stručnu konferenciju o umijeću korištenja senzorne integracije i pasa pomagača u (re)habilitaciji djece i odraslih koja je započela u utorak u Green Goldu.

Sudionici konferencije imaju priliku upoznati najnovije znanstvene spoznaje i doživjeti demonstracije najnovijih metoda rada iz vodećih svjetskih centara. Konferencija je namijenjena svim stručnjacima koji se u svom radu susreću sa djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom, a koji žele proširiti svoje znanje – specijalistima pedijatrije, psihijatrije i rehabilitacije, medicinskim sestrama, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psiholozima, socijalnim radnicima, terapeutima: fizioterapeutima, radnim terapeutima; odgojiteljima, učiteljima, nastavnicima, pedagozima, studentima, roditeljima i drugim zainteresiranim osobama.

Čestitavši djelatnicima Centra ovu jubilarnu obljetnicu rada, zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević rekla je kako je ova radna konferencija doista najprikladniji način obilježavanja obljetnice.

»Razmjenjujući primjere dobre prakse i iskustva s kolegama iz cijelog svijeta ovaj Centar može postati i regionalno i europsko središte za školovanje pasa vodiča. Nas u Gradu posebno veseli da se od pomoći slabovidnim i slijepim osobama ta djelatnost proširila pa danas pse vodiče koriste i osobe s dijabetesom, PTSP-om, epilepsijom i drugim dijagnozama što nas kao društvo i kao zajednicu stavlja posebne zadatke«, napomenula je te dodala kako će Centar u Gradu Zagrebu uvijek imati istinskog partnera jer se ljudima koji su u potrebi treba pružiti mogućnost jednog oblika rehabilitacije i pomoći psa vodiča.

Za pomoć i uspješnu suradnju s Centrom ravnatelj Marijan Alfonzo Sesar dodijelio je zahvalnice gradonačelniku, Gradu Zagrebu te Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Konferencija je okupila priznate svjetske stručnjake u radu s djecom te odraslim osobama u području senzorne integracije, kao i u radu te proučavanju utjecaja djelovanja pasa pomagača u raznim (re)habilitacijskim postupcima.

Prisutnima su se još obratili i Marija Pletiksa, državna tajnica pri Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Anka Slonjšak Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Daniela Bratković, voditeljica Studija rehabilitacije pri ERF-u, Aleksandar Racz, prodekan Zdravstvenog veleučilišta, Vlatka Mejaški Bošnjak, predsjednica Akademije za razvojnu rehabilitaciju, Milanka Opačić, bivša ministrica socijalne politike i mladih te Dorica Nikolić, bivša državna tajnica pri Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni