Započela posljednja faza proširenja Branimirove

Započela posljednja faza proširenja Branimirove

Građani će od sljedeće godine od Glavnog kolodvora do Sesveta, odnosno Brestja, stizati za 7-8 minuta, umjesto za pola sata

Započeli su radovi na proširenju Branimirove od Zavrtnice do Heinzelove, a na konačno spajanje stare i nove Branimirove građani su čekali jako dugo.

„Ovo je povijesni dan za Zagrepčane i Zagreb, jer će u travnju iduće godine, nakon što završimo proširenje Branimirove, od Zavrtnice do Heinzelove, protočnost prometa biti puno bolja, a građani će od Glavnog kolodvora do Sesveta, odnosno Brestja, stizati za 7-8 minuta, umjesto za pola sata“, rekao je gradonačelnik Milan Bandić jutros na gradilištu.

„Danas smo nastavili s trećom fazom proboja Branimirove. Dionicu od Zavrtnice do Heinzelove proširit ćemo tako da će u proljeće funkcionirati u punom profilu, po dvije trake u svakom smjeru, sa zelenom površinom u sredini i biciklističkom stazama“, dodao je gradonačelnik.

Prva faza radova obuhvatila je dionicu od Držićeve do Ulice Crvenog križa, a druga od Ulice Crvenog križa do Zavrtnice. Treću smo fazu započeli sa spajanjem stare i nove Branimirovu, dionicom od Zavrtnice do Heinzelove, ali u suženom izdanju, samo s jednom trakom u svakom smjeru.

Radovi će iznositi šest milijuna kuna bez PDV-a, a na površini dužine 320 metara i širine 44 metra, osim prometnice s dva traka, bit će napravljeno 2,5 tisuće kvadrata biciklističkih staza i hortikulturno će se urediti sedam tisuća kvadrata površine. (zagreb.hr/zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t