Započela nastava u obnovljenoj školi dr. Ivan Merz

Započela nastava u obnovljenoj školi dr. Ivan Merz

Zgrada te osnovne škole je bila teško oštećena u potresu

(Foto: Zagreb.hr)

Na prvi dan nove nastavne godine, u ponedjeljak, 5. rujna zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ravnatelj Osnovne škole dr. Ivan Merz Jurica Šperanda održali su konferenciju za medije povodom završetka radova na cjelovitoj obnovi škole stradale u zagrebačkom potresu.

»Osnovna škola dr. Ivan Merz jedna je od najteže oštećenih škola u potresu koji je prije dvije i pol godine pogodio grad Zagreb. Uz Osnovnu školu Miroslava Krleže, koju smo otvorili početkom godine, jedina je na kojoj je završena cjelovita obnova. Drago mi je da su se učenici vratili u svoju matičnu školu i da više neće morati pohađati nastavu u drugim školama«, rekao je Tomašević.

»U školu za koju možemo reći da je gotovo nova, jedna od najmodernije uređenih škola u Hrvatskoj te koja je ojačana i može izdržati jači potres od onoga koji nas je zadesio, uloženo je 60 milijuna kuna. Od ukupnog iznosa polovicu sredstava ćemo povući iz Fonda solidarnosti, dio je već isplaćen i vraćen Gradu, a drugu polovicu nadam se da ćemo dobiti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost«, istaknuo je gradonačelnik.

Zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u obnovi, kao i školi i roditeljima i učenicima na strpljenju.

Stara škola je zadržala svoj šarm

Učenicima je poželio sretan prvi dan škole, dobar uspjeh u nastavnoj godini, da dobro i marljivo rade ali da uživaju u školskim danima koji su zasigurno najljepši u životu.

»Uz ovu školu danas s radom započinju i Područna škola Vugrovec, Učenički dom Ante Brune Bušića, područna škola Osnovne škole Savski gaj u Blatu, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog te Hotelijersko – turistička škola, a do kraja godine planiramo otvoriti još tri škole«, istaknuo je Tomašević.

 »Nakon dvije i pol godine 380 učenika u 19 razrednih odjeljenja vratilo se u našu obnovljenu školu i ovim putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali u obnovi – Gradu Zagrebu na čelu s gradonačelnikom, zamjeniku gradonačelnika Luki Korlaetu, Gradskom uredu za obrazovanje, sport i mlade, školskom odboru i vijeću roditelja na strpljenju kao i svim izvođačima radova«, poručio je ravnatelj Šperanda.

»Škola je izgrađena 1901. godine i mogu reći da je i u to vrijeme bila moderna, a sada nakon 120 godina obnovljena je i zadržala je zasigurno svoj šarm«, dodao je Šperanda. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni