Započela izgradnja područnog objekta Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku

Započela izgradnja područnog objekta Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku

(Foto: Grad Zagreb)

Simboličnim polaganjem kamena temeljca u utorak je označen početak radova na izgradnji područnog objekta Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku.

Kamen temeljac položio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, u pratnji svojih zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta.

Objekt će se izgraditi na dvije etaže te će se sastojati od prostora za više namjena, gospodarskog prostora, prostora za odgojno – obrazovne, zdravstvene i ostale djelatnike te vanjskih prostora za igru i boravak djece na otvorenom. Radovi bi trebali biti gotovi do kraja kalendarske godine.

Naglasivši kako se veseli izgradnji i otvorenju novog vrtića, gradonačelnik Tomašević kazao je kako je izgradnja vrtića većinom financirana iz Gradskog proračuna, a ne sredstvima Europske unije. Istaknuo je kako prioritet nije samo izgradnja novih vrtića nego i zapošljavanje novih odgajatelja koji su potrebni kako bi vrtići funkcionirali.

Tomašević je dodao kako će Gradska uprava ove godine uspjeti uštedjeti novac jer će se revidirati mjera roditelj odgajatelj.

»Zagreb operativne troškove vrtića financira s preko milijardu kuna godišnje, što je više od cjelokupnog prireza Grada. Morali smo prekinuti začarani krug mjere roditelj odgojitelj kako ne bi isti iznos išao na plaće šest tisuća zaposlenih u vrtićima kao i za korisnike mjere«, rekao je Tomašević.

Ravnateljica vrtića Zorica Lusavec zahvalila je svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta te je istaknula da će novi objekt roditeljima i mališanima biti od velikog značaja.

Gradonačelnik Tomašević je objasnio da će u novom vrtiću moći boraviti stotinjak djece, a vrijednost radova je nešto više od četiri milijuna eura. Najavio je izgradnju i dogradnju 12 novih vrtića, a uskoro i otvaranje nekih područnih objekata koji su u izgradnji, izdvojivši Odranski Obrež, Kašinu i Ivanju Reku.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni