Započela izgradnja novog objekta XII. gimnazije

Započela izgradnja novog objekta XII. gimnazije

U Gornjoj Dubravi u srijedu je započela izgradnja dugoočekivanog novog objekta XII. gimnazije koji će biti u funkciji od 1. rujna 2022. godine.

Gimnazija koja djeluje od 1992. imat će kapacitet za 480 učenika. Nastava će se odvijati u jednoj smjeni u 23 učionice s kabinetima, a učenicima će na raspolaganju biti i trodijelna dvorana za tjelesnu i zdravstvenu kulturu s pripadajućim prostorima. Investicija je vrijedna oko 105 milijuna kuna (plus PDV), a ukupna površina zgrade s dvoranom je 8 283,2m². Trenutno, XII. gimnazija svoje prostore dijeli s još tri srednje škole – Agronomskom, Veterinarskom i Prehrambeno-tehnološkom.

Kamen temeljac je kao simbol početaka radova položila obnašateljica dužnosti gradonačelnika dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević. Ona je naglasila da je nakon potresa otvoreno čak pet novih dječjih vrtića i jedna nova osnovna škola.

»Ovo je samo prva faza odgojno-sportskoga budućeg kompleksa u Dubravi s pripadajućom ledenom dvoranom, koji će, nadam se, biti na korist i užitak svim našim sugrađanima«, rekla je Pavičić Vukičević koja će danas svečano otvoriti radove na izgradnji nove OŠ Bukovac. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni