Započela izgradnja Doma za starije osobe Markuševec

Započela izgradnja Doma za starije osobe Markuševec

Na lokaciji Štefanovec bb, između Dječjeg vrtića Markuševec (na adresi Štefanovec 172) i privatne kuće danas je započela izgradnja Doma za starije osobe Markuševec.

Kamen temeljac je položio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U Domu će boraviti 92 korisnika, od toga njih 12 oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija. Predviđeni su i dodatni sadržaji kao što su trgovina te usluge frizera i pedikera.

Površina objekta iznosit će 3930 m2 građevinske bruto površine s prizemljem i jednim katom.

Gradonačelnik je istaknuo da je Markuševčanima najbliži dom za starije tek na Lašćini i u Dubravi te da je, nakon što je u proteklom razdoblju sagrađen novi dječji vrtić, sportska dvorana i obnovljena škola – vrijeme i za ovaj dom.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak je rekao da je rok izgradnje je 18 mjeseci, a vrijednost projekta oko 62 milijuna kuna.

Gradilište je blagoslovio župnik Župe sv. Šimuna i Jude Tadeja Josip Đurbek. (ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t