Započela izgradnja dječjeg vrtića Ivanja Reka

Započela izgradnja dječjeg vrtića Ivanja Reka

(Foto: Grad Zagreb)

U Ivanjoj Reki gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, u pratnji svojih zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta, i ravnateljice Dječjeg vrtića Zrno Zorice Lusavec u utorak je položio kamen temeljac u izgradnju novog dječjeg vrtića Ivanja Reka.

Kako je istaknuo gradonačelnik Tomašević, jedan od prioriteta ove Gradske uprave jest značajno proširenje kapaciteta gradskih dječjih vrtića, u čije se proširenje dugi niz godina nije adekvatno ulagalo, a sve s ciljem da se u sljedećih nekoliko godina svakom djetetu omogući upis u gradski dječji vrtić.

„Nakon otvorenja radova na izgradnji vrtića u Kašini i Odranskom Obrežu, danas smo se okupili kako bismo obilježili početak izgradnje još jednog dječjeg vrtića, a u naredne dvije godine planiramo ih izgraditi ukupno 12“ , kazao je gradonačelnik.

Istaknuo je kako se nastavljaju i zapošljavanja odgojitelja i stručnih timova, te jačanje i razvijanje ljudskih potencijala u dječjim vrtićima, a sve s ciljem osiguranja potrebnih uvjeta za još kvalitetniji i uspješniji odgojno-obrazovni proces.

Ravnateljica Lusavec izrazila je zadovoljstvo što će građani ovog naselja dobiti svoj vrtić, kazavši kako roditelji svoju djecu više neće morati upisivati i voditi u vrtiće koji im nisu u blizini.

Ovaj vrtić djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno za pet odgojnih skupina, od čega su dvije jasličke. Ukupna bruto površina objekta iznosit će 1.585 m2, a vrijednost radova i opremanja iznosi 28,6 milijuna kuna. Novi vrtić za 100-tinjak djece bit će spreman za pedagošku godinu 2023./2024. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni