Započela gradnja Dječjeg vrtića Središće

Započela gradnja Dječjeg vrtića Središće

Na parceli između Američke škole i Osnovne škole Središće danas je i službeno započela gradnja Dječjeg vrtića Središće. Objekt će iamti ukupnu površinu od 2135,57 m² i predviđen je za boravak dvjestotinjak mališana u 10 odgojnih skupina; pet jasličkih i pet vrtićkih.

Kamen temeljac jutros je simbolički položio gradonačelnik Milan Bandić.

»Kada smo 2004. završavali Bundek rekli smo da ćemo na ovom prostoru napraviti obrazovni centar i to se ostvaruje. Za godinu dana otvorit ćemo vrtić, projekt vrijedan 36 milijuna kuna, a za šest mjeseci osnovnu školu«, rekao je gradonačelnik koji je građanima Zapruđa i Središća zahvalio na strpljenju te napomenuo da će novi objekt olakšati život roditeljima i mališanima.

Za kraj je istaknuo kako Grad Zagreb ulaže u obrazovnu infrastrukturu više nego cijela Hrvatska. »U 2019. smo napravili četiri nove sportske dvorane, dvije nove škole, a u tijeku je gradnja još dvije škole i tri vrtića«, kazao je.

Rekla Dječjeg vrtića Zapruđe Danijela Filković je napomenula da će vrtić u kojem će djeci biti pruženo sretno djetinjstvo pridonijeti razvoju i napretku naselja Središće. (zg-m)