Započela gradnja ambulante na Žitnjaku

Započela gradnja ambulante na Žitnjaku

Stanovnici Žitnjaka dobit će novu ambulantu, čija ja izgradnja započela danas, a trebala bi biti završena za 10 mjeseci.

Radove na domu zdravlja Zagreb – istok na Žitnjaku vrijedne nešto manje od 6 milijuna kuna simbolički je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je položio kamen temeljac.

Objekt će imati ljekarnu i dvije prostorije u kojoj će biti smještena dva tima obiteljske medicine.

»Drago mi je da danas započinjemo radove na izgradnji nove ambulante na gotovo 400 kvadrata. Očekujemo da ćemo do završetka radova imati i građevinsku dozvolu za dječji vrtić, koji će se nalaziti do ambulante«, poručio je gradonačelnik.

»S novom ambulantom omogućit će se potpuna zdravstvena zaštita svih stanovnika s područja Žitnjaka. Već duže vrijeme dvije ambulante su preseljene sa starog mjesta u prostor Mjesnog odbora i nadamo se da će sa izgradnjom novog prostora biti zadovoljni svi stanovnici Žitnjaka«, istaknula je zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Željka Josipović Jelić.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak Dragan Vučić istaknuo je da su u tijeku i radovi na izgradnji Osnovne škole u Ivanjoj Reci te škole, dječjeg vrtića i DVD-a u Resniku.

»U planu nam je i izgradnja zgrade Mjesnog odbora, dječjeg vrtića i ambulante u Kozari putevima, a već sljedeće godine očekujemo ovdje i početak izgradnje dječjeg vrtića, a potom i Doma za starije osobe«, kazao je Vučić. (zagreb.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni