Započela dogradnja OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga

Započela dogradnja OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga

Nakon nepunih 59 godina od njene izgradnje u ponedjeljak su započeli radovi rekonstrukcije i nadogradnje Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskoga koja će dobiti i novu sportsku dvoranu.

Da je riječ o zahtjevnom projektu govori činjenica da veliki dio školskog okoliša pripada povijesnoj urbanoj cjelini koja je temeljem odluke Ministarstva kulture u Zagrebu upisana u Registar kulturnih dobara RH. Planirana građevina povezati će se na postojeću, a sastojat će se od četiri učionice, kabineta nastavnika, zbornice, knjižnice i čitaonice, dvodijelne sportske dvorane s propisanim pratećim prostorima te brojnim drugim sadržajima.

Kamen temeljac položio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

„Ovo je škola na najljepšem mjestu u Gradu Zagrebu. Po završetku radova najsretniji će biti učenici i nastavnici, ali i njihovi roditelji i svi stanovnici ove gradske četvrti koji će dobiti ambijentalno jedinstven objekt“, poručio je gradonačelnik Bandić.

Na samome krovu dvorane predviđeno je vanjsko igralište s tribinama kao i dio krovne konstrukcije koji je zamišljen kao zeleni krov.

Ravnatelj Mario Keča opisao je današnji dan kao prijelaz iz stare u novu eru, kako za Školu tako i za stanovnike GČ Gornji grad – Medveščak koji će sada dobiti dugo očekivanu sportsku dvoranu. Ravnatelj je zahvalio gradonačelniku Bandiću i Gradu Zagrebu koji su za ovaj projekt izdvojili gotovo 83 milijuna kuna.  (zg-magazin.com.hr /zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni