Započela dogradnja OŠ Ante Kovačića u Španskom

Započela dogradnja OŠ Ante Kovačića u Španskom

Zagrebački gradonačelnik danas je simbolički obilježio početak radova na dogradnji Osnovne škole Ante Kovačića u Španskom. Tomašević je potpisao i povelju te ju simbolično položio u jamu iskopanu kraj škole, a kojom se obilježava početak radova.

Najavio je da bi radovi trebali biti završeni za godinu dana. Škola će imati novu sportsku dvoranu, igralište za nogomet, rukomet, košarku, tenis, stolni tenis, bacanje kugle, skok u dalj te trčanje te nova parkirna mjesta.

Tomašević je ustvrdio da će se podići standard, ali i kvaliteta života u ovom dijelu grada jer su škole centri društvene zajednice.

„Ovo je zadnja škola u Zagrebu koja zapravo radi u tri smjene, ima više od tisuću učenika, a konačno s nadogradnjom novih učinioca i sportskog sadržaja ona će raditi u dvije smjene. Izgradnjom novih škola i proširenjem kapaciteta postojećih, cilj je da sve škole u Zagrebu u konačnici rade u samo jednoj smjeni“, rekao je gradonačelnik.

Vrijednost investicije je oko 35 milijuna kuna s PDV-om, a novac je osiguran iz gradskog proračuna. U planu je da se dio investicije vrati u gradski proračuna iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, no natječaj još nije raspisan.

Gradnja novih dječjih vrtića

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je kako u ovom dijelu grada slijedi izgradnja vrtića na Malešnici za 10 skupina djece. U pripremi je i izgradnja osnovne škole na području Jankomira. Podsjetio je kako je jučer za predmetnu nastavu otvorena Osnovna škola »Miroslava Krleže« na Kaptolu, a učenici razredne nastave će doći za tjedan dana. To je prva od 13 cjelovitih obnova nakon potresa, rekao je Korlaet.

Najavo je da će se tijekom ove godine izgraditi četiri nova dječja vrtića; Kašina, Odranski Obrež, Žitnjak i Ivanja Reka. Tijekom 2023. godine u u planu njih još osam, dodao je.

Korlaet je također napomenuo kako su u tijeku radovi na izgradnji ili rekonstrukciji i dogradnji pet osnovnih škola, a ove godine se očekuje početak radova na još tri osnovne škole kao i dogradnja OŠ Brezovica, područne škole Kupinečki Kraljevec te izgradnja OŠ Jakuševec i područni objekt OŠ Dugave. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni