Započela cjelokupna sanacija Savskog mosta

Započela cjelokupna sanacija Savskog mosta

U ponedjeljak, 25. siječnja 2021. započela je cjelokupna sanacija Savskog mosta u sklopu koje će biti zamijenjena stara kolnička konstrukcija i uređene pješačke staze. Predviđeno trajanje radova je 14 mjeseci, odnosno do 25. ožujka 2022. godine.

Sanacija predviđa izgradnju nove armirano-betonske kolničke ploča s pješačkim stazama. Iz Grada najavljuju da će se postaviti nova oprema (hidroizolacija, asfalti, granitni rubnjaci, odvodnja, dvije nove češljaste prijelazne naprave, pješačke ograde, stupovi osvjetljenja mosta i završni premazi pješačkih staza).

Također, zamijenit će se pojedini čelični elementi rasponskog sklopa novim elementima (dva poprečna nosača iznad upornjaka i svi sekundarni uzdužni nosači ispod betonske ploče).

Čelični ležajevi na svim stupovima i upornjacima bit će zamijenjeni novim valjkastim i ostalim ležajevima, a izradit će se novi ležajni kvaderi.

Sanirat će se i dva stupa koritu rijeke, a što obuhvaća bušenje pilota potrebnih za osiguranje mehaničke stabilnosti i radnog prostora od čeličnog žmurja, izradu zaštitne armirano-betonske obloge oko stupova i armirano-betonskog poda u radnom prostoru i obloge od krupnih kamenih gromada oko stupova te sanaciju reški između kamenih blokova stupova.

Podsjetimo, most je već bio uređen 2017. godine, ali je bio primjedbi na (ne)kvalitetu izvedenih radova.

Građani nezadovoljni uređenjem Savskog mosta

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni