Zapažen nastup saksofonista Lovre Merčepa

Zapažen nastup saksofonista Lovre Merčepa

Ugledni ocjenjivački sud sastavljen od vodećih svjetskih saksofonista visokim je ocjenama ocijenio četvero finalista ističući izrazito visoku razinu njihovih nastupa, a uz Lovru u finale su u konkurenciji više od 50 natjecatelja ušli natjecatelji iz Slovenije, Rusije i Španjolske

Nakon izuzetno uspješne prošle godine u kojoj je odnio dvije visoke nagrade na međunarodnim natjecanjima u Novoj Gorici i Ljubljani, jedan od najuspješnijih mladih hrvatskih glazbenika, saksofonist Lovro Merčep ostvario je novi veliki uspjeh – ovaj puta u Zagrebu.

Na 1. međunarodnom saksofonističkom natjecanju “Josip Nochta” održanom od 12. do 17. svibnja u Zagrebu, Lovro je kao jedini hrvatski predstavnik ušao u finale u kojemu je osvojio visoku treću nagradu. U iznimno zahtjevnom finalu uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija izveo je Koncert za alt saksofon i gudače hrvatskog skladatelja i dirigenta Pavla Dešpalja te Koncert za alt saksofon i gudače švedskog autora Lars-Erika Larssona.

Ugledni ocjenjivački sud sastavljen od vodećih svjetskih saksofonista visokim je ocjenama ocijenio četvero finalista ističući izrazito visoku razinu njihovih nastupa, a uz Lovru u finale su u konkurenciji više od 50 natjecatelja ušli natjecatelji iz Slovenije, Rusije i Španjolske.

Mladi i uspješni glazbenik neposredno prije natjecanja zapaženim solističkim koncertom zaključio je studij u klasi Dragana Sremca na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a kao stipendist Francuske vlade paralelno polazi prestižnu klasu Vincenta Davida u Versaillesu. Nakon ljetne stanke Lovro odlazi u Nizozemsku gdje započinje usavršavanje u klasi Arna Bornkampa na Konzervatoriju u Amsterdamu, a u siječnju sljedeće godine očekuje ga i novi nastup u dvorani Lisinski u Plavom ciklusu Zagrebačke filharmonije. (ZG-m)