Zapaljena prva adventska svijeća na Manduševcu

Zapaljena prva adventska svijeća na Manduševcu

Obilježen početak došašća

(Foto: zagreb.hr)

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Manduševcu u subotu, 28. studenoga simbolično je označen početak došašća. Svijeću je zapalio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a obred je predvodio mon. Zlatko Koren, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog.

Gradonačelnik Bandić je poručio kako ja za nama godina koja je poljuljala naš osjećaj sigurnosti i promijenila način na koji gledamo svijet. No, dodao je da iz toga svi zajedno, u međusobnom pomaganju i solidarnosti možemo izići kao jači i bolji ljudi.

»Neka nam ovo Došašće bude upravo ono što treba biti – priprava za Božić u skrovitosti, razmišljanju, molitvi i beskompromisnoj brizi za drugoga. I na kraju, vratimo se još jednom na papino geslo u povodu 4. svjetskog dana siromašnih – „Pruži svoju ruku siromahu“, bolesnom, onom koji je na ulici, ali i svakome kome je pružena ruka potrebna – onako neumorno kako to ovih dana čine naši hvalevrijedni sugrađani«, rekao je Bandić.

On je ranije toga dana na Trgu bana Jelačića obišao zagrebačke obrtnike koji će se u sklopu manifestacije Zimska čarolija zagrebačkih obrtnika predstaviti građanima svojim proizvodima ručne izrade.

»Iako ove godine nemamo Adventa poput onog koji je tri godine zaredom bio nagrađivan i od posjetitelja izvrsno primljen, ovo je za naše obrtnike, sve one koje rade deficitarna zanimanja, simbolična gesta podrške Grada za njihov doprinos zagrebačkom gospodarstvu!«, izjavio je Bandić naglasivši da je očuvanje zdravlja i pridržavanje svih mjera opreza i dalje na prvome mjestu.

Gradonačelnik je u subotu u društvu ravnatelja ravnatelja Zoološki vrt grada Zagreba Damira Skoka upalio lampice na božićnom drvcu u ZOO-u Zagreb i tako označio početak tradicionalnog Polarnog adventa u Divljem srcu grada.

(Foto: zagreb.hr)

Bandić je pozvao sugrađane da posjete Zoološki vrt, koji kao i ranijih godina u ovo predblagdansko razdoblje gaji poseban božićni duh. »Slobodan ulaz na Polarni advent u Divljem srcu grada imat će mlađi od 18 godina te djelatnici zdravstvenih ustanova. Time smo željeli uljepšati djetinjstvo djeci iza koje je godina drugačija od prethodnih, te zahvaliti zdravstvenim djelatnicima za sve što čine za naše živote i zdravlje«, istaknuo je gradonačelnik. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni