Zamijenjeno 12 dotrajalih rampi u Tkalči

Zamijenjeno 12 dotrajalih rampi u Tkalči

Svih 12 novoizrađenih kosina proizvedeno je po mjeri u Kaznionici u Lipovici-Popovači, a oslikali su ih zagrebački ulični umjetnici

U sklopu projekta „Slopey – Tkalča“, u subotu, 6. srpnja u Tkalčićevoj ulici je zamijenjeno 12 dotrajalih kosina kojima se omogućava pristup ugostiteljskim i trgovačkim objektima teže pokretljivim osobama. Projekt je nastavak suradnje Turističke zajednice grada Zagreba i tvrtke Travabled, putničke agencije za pristupačni turizam. TZGZ i Travabled ovom su prilikom sufinancirali zamjenu 12 dotrajalih kosina koje premošćuju visinske razlike ugostiteljskih i trgovačkih objekata s jednom do dvije stepenice u Tkalčićevoj ulici.

Zahvaljujući ovoj inicijativi većina objekata popularne zagrebačke turističke ulice opet će biti dostupniji teže pokretljivima i osobama u invalidskim kolicima te obiteljima s djecom u kolicima. Svih 12 novoizrađenih kosina proizvedeno je po mjeri u Kaznionici u Lipovici-Popovači, a oslikali su ih zagrebački ulični umjetnici koji već nekoliko godina uređuju nekoć zapuštene gradske prostore, pa ćete odsad u šetnji Tkalčićevom primjerice naići na likove astronauta, žirafa, gorila, kornjača i mamuta. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni