Zamijenite otpadnu tetrapak ambalažu za cvijeće

Zamijenite otpadnu tetrapak ambalažu za cvijeće

Floraart: Donesite pet komada upotrijebljene Tetra Pak ambalaže i zauzvrat dobivate sadnicu na dar

Ovogodišnji Floraart, uz mnogobrojne izlagače cvijeća i ostale vrtne opreme, svojim će posjetiteljima do kraja ovoga vikenda ponuditi i razne druge zanimljive sadržaje. Tako će na edukativnom štandu tvrtke Tetra Pak svi posjetitelji koji donesu pet komada upotrijebljene Tetra Pak ambalaže (ambalaže od mlijeka, sokova i slično) na dar dobiti sadnicu cvjetnice. Akcija će trajati svih pet dana Floraarta, od srijede do nedjelje, dok će za vikend na istom mjestu biti organizirane i zanimljive radionice i igraonice za najmlađe. Oni će pak tamo upotrijebljenu Tetra Pak ambalažu svojom maštom pretvarati u likovna djela.

Akcija ima za cilj osvijestiti građane Zagreba i ostale posjetitelje manifestacije kako upotrijebljena Tetra Pak ambalaža nije smeće, nego vrijedan materijal koji ne samo da se može odvojeno odlagati u žute kontejnere na zagrebačkom području, nego se i reciklira te oporabljuje. Zato će se na štandu tvrtke Tetra Pak moći pogledati i demonstracije recikliranja višeslojne kartonske ambalaže i proizvodnja papira od dobivene smjese.

Tetra Pak, kao vodeća svjetska kompanija u proizvodnji rješenja za preradu i pakiranje prehrambenih proizvoda, u svom poslovanju veliku pažnju posvećuje ekologiji. Kako su informacije o mogućnostima odvojenog prikupljanja i recikliranja upotrijebljene Tetra Pak ambalaže u Hrvatskoj još uvijek manje poznate, kompanija na ovom području ulaže posebne napore u organizaciji akcija koje služe educiranju i podizanju svijesti na tom području. (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni