Zaklada Ana Rukavina organizira Dan otvorenih srca

Zaklada Ana Rukavina organizira Dan otvorenih srca

U Registar matičnih stanica mogu se upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti

Zaklada Ana Rukavina i ove  će godine u petak, 27. studenog od 10 do 18 sati u prostorijama Zaklade (Ulica kneza Mislava 10/I) u Zagrebu održati Dan otvorenih srca, koji se održava u spomen Aninog preranog odlaska.

Svi građani se tako mogu pridružiti i saznati više o djelovanju Zaklade Ana Rukavina.

„Pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na koju su pozvani svi građani. Akcijom „Dan otvorenih srca“ želimo podsjetiti građane na to da su matične stanice, koje svi mi u sebi nosimo, ´lijek´ kojim možemo izliječiti teško oboljele u Hrvatskoj i inozemstvu“, naglašavaju iz Zaklade.

U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina. Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju kojom se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Važnost upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te djelovanje Banke krvi iz pupkovine „Ana Rukavina“ pojasnit će i doktori koji će tijekom cijelog dana biti dostupni i rado odgovoriti na sva pitanja.

Tijekom devet godina Registar je s početnih 150 povećan na trenutnih 49.932 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Svi potencijalni darivatelji iz Hrvatske doprinose i oboljelima diljem svijeta jer je hrvatski Registar dio svjetskog (Bone Marrow Donors Worldwide). Do sada su, zahvaljujući hrvatskom Registru, za 56 osoba iz Hrvatske i inozemstva povećane šanse za život. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni