Zaklada Ana Rukavina na Bundekfestu

Zaklada Ana Rukavina na Bundekfestu

Riječ je o još jednoj u nizu akcija Zaklade Ana Rukavina, koju ovoga puta organizira uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb. Akcija će trajati od 16 do 18 sati, a u Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti koji žele doprinijeti spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

U sklopu Bundekfesta, koji se posljednjih godina održava na prostoru uz zagrebačko jezero Bundek održati će se danas akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvorenih matičnih stanica.

Riječ je o još jednoj u nizu akcija Zaklade Ana Rukavina, koju ovoga puta organizira uz pomoć Koncertne direkcije Zagreb. Akcija će trajati od 16 do 18 sati, a u Registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti koji žele doprinijeti spašavanju života oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži. „Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti“, objasnili su organizatori.

(zg-magazin)

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni