Zajednička akcija udruga u prikupljanju pomoći za izbjeglice

Zajednička akcija udruga u prikupljanju pomoći za izbjeglice

Prikuplja se obuća i odjeća za odrasle i djecu, kabanice i kišobrani, higijenske potrepštine (pelene, ulošci, paste za zube, sapuni i sl.), vreće za spavanje, mali šatori, voda u bocama te konzervirana hrana

ADRA – HRVATSKA, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, B.a.B.e., Centar za mirovne studije i Volonterski centar Vukovarsko-srijemske županije pokreću akciju prikupljanja pomoći za izbjeglice koje su se zatekle u Srbiji.

„Na osnovi prikupljenih informacija od organizacija koje pružaju pomoć velikom broju izbjeglica koje stalno pristižu u Srbiju tražeći put ka razvijenim zemljama Europske unije i vremenske prognoze kojom se najavljuju zahladnjenje i padaline, mole se građanke i građani da, ako su ikako u mogućnosti, donesu konkretne stvari kako bismo pomogli izbjeglicama“, navodi se u pozivu akcije.

Prikuplja se obuća i odjeća za odrasle i djecu, kabanice i kišobrani, higijenske potrepštine (pelene, ulošci, paste za zube, sapuni i sl.), vreće za spavanje, mali šatori, voda u bocama te konzervirana hrana odmah spremna za konzumaciju – paštete, tunjevina, sardine i slično.

Pomoć se prikuplja na sljedećim adresama:

U Zagrebu – B.a.B.e., Selska 112 a (dvorišna, zelena kivi zgrada) i ADRA, Rakovčeva 26 (od 9 do 17 sati) i u ulici Đure Deželića 77 (od 17 do 20 sati) te u Županji – Volonterski centar Vukovarsko srijemske županije, Županja, Aleja Matice Hrvatske 4 (od 9 do 17 sati).

Moguće je izvršiti i novčanu uplatu na račun ADRE-Hrvatska, Adventistička agencija za pomoć i razvoj, IBAN:

HR5923600001101582233; za uplate iz inozemstva: SWIFT ZABAHR2X s naznakom Abeceda solidarnosti – pomoć za izbjeglice.

Prethodno je i „Udruga Roda – Roditelji u akciji” pokrenula akciju prikupljanja rabljenih dječjih nosiljki te njihovu isporuku u Makedoniju ili Grčku, odnosno na mjesta na kojima sada počinju daljnji transferi za Europsku uniju.

Roditelje koji žele donirati nosiljke pozivaju da ih donesu u udrugu Roda (Čanićeva 14, Zagreb), od 8:30 do 16:30 h ili u trgovinu udruge Roda, ‘Rodin let’ (Ilica 133, Zagreb) od 9 do 19 h svakog radnog dana ili da ih o svom trošku pošalju na gore navedene adrese. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni