Zahvalnice za srednjoškolske darivatelje krvi

Zahvalnice za srednjoškolske darivatelje krvi

(Foto: Grad Zagreb)

U Staroj gradskoj vijećnici u četvrtak je održana svečanost kako bi se iskazalo poštovanje i zahvalnost svim zagrebačkim srednjoškolcima koji su u ovoj školskoj godini po prvi puta dobrovoljno darivali krv. Nakon prigodnih govora, predstavnicima zagrebačkih škola uručene su zahvalnice.

Svečanost je organiziralo Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb. Inače, u Gradu Zagrebu svake školske godine tisuću punoljetnih srednjoškolaca prvi put daruje krv te se tako uključuju u veliku obitelj darivatelja krvi. Simboličnim obilježavanjem njihova prvog darivanja nastoji se učenike koji daruju krv istaknuti kao primjer solidarnosti i plemenitosti u društvu.

Mlade dobrovoljne darivatelje pozdravila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, ujedno i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, mr. sc. Lora Vidović.

Zahvala na plemenitom činu

„Darivanjem krvi darujemo nekome život i možemo zasigurno reći da tim činom dajemo sve; dajemo sebe drugima istovremeno rastući i kao ljudi. I zato vas pozivam da širite poruku među svojim vršnjacima, ali i cijeloj zajednici o važnosti ovog plemenitog čina“, poručila je Vidović.

Ujedno je uputila zahvalu Crvenom križu koji ove godine obilježava 70 godina organiziranja i provođenja akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

„Zahvalu upućujem i školama, ravnateljima, profesorima, učiteljima, roditeljima, svima koji vas potiču u našoj zajedničkoj misiji, a to je da uvijek imamo dovoljno krvi na zalihama“, dodala je.

Krv darivali učenici iz 31 zagrebačke srednje škole

U velikoj obitelji darivatelja krvi važno mjesto pripada učenicima zagrebačkih srednjih škola koji se već više od 40 godina uključuju u akcije darivanja krvi i tako na najplemenitiji način dokazuju ljubav i brigu prema bolesnima i unesrećenima.

Svake školske godine oko tisuću zagrebačkih srednjoškolaca pristupi akcijama darivanja krvi. U školskoj godini 2022./2023. njih 850 darivalo je po prvi puta krv u 31 srednjoj školi Grada Zagreba.

Svečanosti su nazočili i izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, gradski zastupnik Kristijan Jelić, predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Hrvoje Pezo te ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni