Zagrepčanin Tomislav Lubenjak je srušio Guinnessov rekord u guranju automobila!

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak je srušio Guinnessov rekord u guranju automobila!

Kao što je i najavio, Zagrepčanin Tomislav Lubenjak (27) u nedjelju je srušio je Guinnessov rekord u duljini guranja automobila u 24 sata. Na cilju u Vukovarskoj ulici, između ostalih, čestitao mu je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Lubenjak je srušio je dosadašnji svjetski rekord od 82,28 km koji je držao Poljak Przemyslaw Marczewski jer je 40 minuta prije isteka vremena gurao automobil (težak najmanje 850 kilogram) čak 106 kilometara i 903 metra, a potom mu je ponestalo snage.

Magistar kineziologije i bivši košarkaš krenuo je u rušenje svjetskog rekorda u subotu, 27. travnja u 15 sati, a s guranjem Smarta završio je u nedjelju oko 14.20 sati zbog iscrpljenosti. Ipak, i to je bilo više nego dovoljno s obzirom da je Poljakov rekord »skinuo« još u jutarnjim satima.               

Nakon zaustavljanja Tomislav se povukao u pripremljeni šator gdje su ga dočekali liječnici.

Plaketu kao službenu potvrdu rušenja rekorda mu je dodijelila Guinnessova sutkinja Sofia Greenacre.

Lubenjak je nakon pothvata izjavio kako je glava htjela još, ali tijelo nije dalo. »Ovo je poruka mladima da se pokrenu. Ako jedan čovjek može gurati auto 107 km, zato ljudi pokrenite se i prošetajte se barem pola sata po danu«, poručio je novi Guinnessov rekorder.

Tijekom Lubenjakova pothvata za upravljačem Smarta izmjenjivali su se vozači svaka četiri sata, a posljednju je etapu, prema Tomislavovoj želji, odvozila njegova baka Marica Leskovac (76).

Ona je podsjetila kako je Tomislava dok je još bio mali stalno razvozila na razne sportove, pa je on htio da sad sudjeluje u rušenju Guinnessova rekorda. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni