Zagrepčani uz Prljavce dočekali svjetskog prvaka Tina Srbića

Zagrepčani uz Prljavce dočekali svjetskog prvaka Tina Srbića

Brojni Zagrepčani u utorak su na Cvjetnom trgu dočekali zlatnog hrvatskog reprezentativca Tina Srbića, novog svjetskog prvaka na preči, nakon sjajnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Montrealu. Za veselu atmosferu na Cvjetnom se trgu pobrinula grupa Prljavo kazalište – dečki iz Tinove Dubrave.

Hrvatskom je atletičaru čestitke uputila i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, istaknuvši između ostalog, da je Tin već u 21. godini, na početku karijere, pobijedio olimpijskog i dvostrukog svjetskog prvaka Epkea Zonderlanda i europskog prvaka Pabla Braeggera.

»Ovo svjetsko zlato najbolji je rezultat u povijesti hrvatske gimnastike i na tome ti od srca čestitam«, poručila je.

Svjetski prvak s roditeljima i sestrom

Prije toga gimnastičaru je čestitku uputio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji mu je u poruci ustvrdio da je riječ o najvećem dostignuću hrvatske gimnastike.

»Ovo je potvrda tvoje kvalitete, tvoga talenta i truda, energije i odricanja. Pobijedio si iskusnije gimnastičare i najavio sjajnu karijeru. Ponosni smo na tebe i vjerujemo u tvoje nove uspjehe. Želim ti mnogo sreće u nadolazećim natjecanjima«, poručio je gradonačelnik.

Podsjetimo, na dosadašnjim svjetskim prvenstvima Hrvatska je do sad osvojila samo jednu medalju i to onu brončanu Marija Možnika iz 2014. godine, također na preči.

Rezultati:

1. Tin Srbić (HRV) 14.433

2. Epke Zonderland (Niz) 14.233

3. Bart Deurloo (Niz) 14.200

4. Pablo Braegger (Švi) 13.733

5. Hidetaka Miyachi (Jap) 13.733

6. David Beljavskij (Rus) 13.533

7. Randy Leru (Kuba) 13.100

8. Oliver Hegi (Švi) 12.733

Kako je izgledao Tinov nastup može se pogledati na video isječku:

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni