Zagrepčani poručili vlastima: “Nakon potresa ste nas ostavili na cjedilu”

Zagrepčani poručili vlastima: “Nakon potresa ste nas ostavili na cjedilu”

(Foto: Matej Kožić)

Dvjestotinjak građana odazvalo se na prosvjed solidarnosti »Zagreb u epicentru« koji su u ponedjeljak na Trgu bana Jelačića organizirali inicijativa Zagreb te zove, redatelj Dario Juričan te udruga Zelena akcija. Prosvjednici su zatražili rješavanje problema hitnim donošenjem mjera za sanaciju šteta građana čiji su domovi nastradali u razornom potresu koji je grad i okolicu pogodio 22. ožujka.

Zatražili su i kvalitetno zbrinjavanje ljudi čije nekretnine zbog potresa nisu sigurne za stanovanje i to ne na uštrb studentskih smještajnih kapaciteta.

Prosvjednici su se poredali u kolonu na Ilici držeći u rukama male komade žbuke te drage im predmete koji su uništeni u potresu, zahtijevajući da im se što prije omogući dostojanstven život.

Požalili su se na lošu politiku HDZ-a i gradonačelnika Milana Bandića koji su ih »ostavili na cjedilu«.

Redatelj Juričan koji je na prosvjed došao s teglicom zemlje izjavio je da su mu stanovnici Markuševca, Medvedskog brega i Čučerja rekli da su ostali prepušteni sami sebi.

Osim što još je donesen Zakon o obnovi Zagreba, Juriučan smatra kako je još gore to što niti jedna komercijalna banka, pa ni HPB koja je u državnom vlasništvu, nije omogućila kreditne linije za fizičke osobe čije su nekretnine stradale u potresu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni