Zagrepčani nezadovoljni zatvaranjem gradskih bazena

Zagrepčani nezadovoljni zatvaranjem gradskih bazena

Bazene privremeno mogu koristiti samo sportaš i klubovi određenih kategorija

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite građanima je ostalo sve manje mogućnosti za rekreaciju. Nakon što su već ranije zatvorene teretane, od subote, 28. studenoga za građanstvo su zatvoreni i gradski bazeni što je izazvalo revolt kod dijela rekreativnih plivača.

No, u Ustanovi Upravljanje sportskim objektima se pravdaju kako oni samo provode Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama.

»Obavještavamo korisnike, da se slijedom proglašenih epidemioloških mjera koje stupaju na snagu u subotu, 28. studenog 2020., obustavljaju aktivnosti rekreacije za građanstvo na objektima ustanove Upravljanje sportskim objektima«, navodi se u priopćenju.

Napominje se da se uz aktivnosti rekreacije za građanstvo obustavljaju i ostale komercijalne, sportske i rekreativne aktivnosti te treninzi i natjecanja. To se, međutim ne odnosi na sportaše I., II. i III. kategorije u individualnim sportovima te za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, koji se i dalje mogu koristiti bazenima. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni