Zagrepčani na raspolaganju imaju 18 reciklažnih dvorišta

Zagrepčani na raspolaganju imaju 18 reciklažnih dvorišta

Reciklažno dvorište Sesvete-Jelkovec dobilo je uporabnu dozvolu te je ovog tjedna započelo s radom.

Fiksno reciklažno dvorište za prihvat i privremeno skladištenje manjih količina odvojeno prikupljenih vrsta komunalnog i građevinskog otpada napravljeno je na parceli površine 1308m² na križanju Rimskog puta i Ulice Borisa Ulricha.

Građanima je sada na raspolaganju ukupno 18 reciklažnih dvorišta, 11 fiksnih i 7 mobilnih.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će se uz ovo dvorište i ono na Jelkovečkoj, napraviti još jedno reciklažno dvorište, budući da za njim postoji potreba budući da u Sesvetama živi oko 90.000 ljudi.

U sklopu dvorišta nalazi se 37 spremnika za otpad, uredski kontejner, rasvjeta i sustav video nadzora. U njemu građani mogu, bez naknade, predati cijeli niz iskoristivog otpada (papir i karton, plastiku, staklo, metale, odjeću i tekstil i dr.), razne vrste problematičnog otpada iz kućanstava (kiseline i lužine, pesticide, otapala, ulja i masti, boje i lakove, onečišćenu ambalažu i sl), građevinski otpad iz kućanstava te glomazni otpad.

Dvorište radi od ponedjeljka do subote od 6.30 do 20 sati i nedjeljom od 7.30 do 14 sati.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić je najavila kako se trenutno radi na lokacijskoj dozvoli za sortirnicu na području Žitnjaka gdje je Grad kupio zemljište od Diokija pa bi za dvije godine tamo trebalo niknuti veliko postrojenje gdje bi sav odvojeno prikupljeni otpad mogao ići na odvojeno sortiranje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni