Zagrepčani imaju podijeljeno mišljenje o Zoranu Milanoviću

Zagrepčani imaju podijeljeno mišljenje o Zoranu Milanoviću

(FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan)

Prije gotovo godinu dana, 19. veljače Zoran Milanović je prisegnuo za predsjednika države. U drugom krugu predsjedničkih izbora pobijedio je svoju protivnicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Prvi godišnjicu Milanovićevog mandata za ZG-magazin komentirali su Zagrepčani, čija su mišljenja o aktualnom predsjedniku države podijeljena.

„Predsjednik Milanović je napravio obrat u svojim istupanjima naspram onoga što je izjavljivao dok je bio premijer. Sviđa mi se smjer kojim ide, a smatram da ide blago desnom smjeru, ali na pozitivan način. Ne na neko medijsko istupanje, nego više staloženo i smireno”, rekao je mladi Zagrepčanin Toni.

Umirovljenica Olja smatra da je za građane Hrvatske Zoran Milanović bolji izbor od Kolinde Grabar- Kitarović.

„Bivša predsjednica je puno putovala po svijetu i trošila novac naroda. Nažalost, Milanović daje neke izjave koje nisu jasne, ali barem ne troši naš novac”, rekla je umirovljenica.

Student Marko smatra da predsjednik Milanović nije ništa posebno napravio za građane Hrvatske u prvoj godini svog mandata.

„Funkcija predsjednika je prilično ograničena što se tiče ovlasti pa i ne može puno učiniti”, istaknuo je Marko. Međutim, pohvalio je Milanovićevu reakciju na obilježavanju 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica 93“ koju je napustio zbog natpisa „Za dom spremni“.

„Ne mora nužno značiti da je u godinu dana predsjednik Milanović puno napravio za građane. Ima čvrst karakter, svoj stav od kojeg neodustaje te s njim dobiva više neprijatelja, nego prijatelja”, rekla je za ZG-magazin umirovljenica Branka.

Studentica Andreja je rekla da je na izborima glasala za predsjednika Milanovića: „Razočarao me je. Smatram da je većina njegovih izjava neprihvatljiva za osobu koja obnaša predsjedničku funkciju”.

Za umirovljenika Antu Komšića je Kolinda Grabar-Kitarović bolje vodila Hrvatsku nego Zoran Milanović.

„Kolikogod je mogla Kolinda Grabar-Kitarović je napravila za dobrobit svog naroda, a napravila bi još i više, ali drugi diktiraju”, smatra Komšić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni